Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z podzimního zarybnění kolínských vod.

3. 11. 2018

kaprdgfs.jpg

 

 

Vážení rybáři a rybářky,

 

    tak jako každý podzim jsme i letos do všech našich vod (revírů č. 411056 a 411161 a všech pod-revírů) vysazovali rybí násady.

 

    Nevysazovali jsme jen do "limitu" minimálního zarybňovacího plánu, ale výrazně nad rámec. Nově zvolený výbor si je dobře vědom, že to naše revíry s ohledem na všechny okolnosti potřebují.

    Všechna ryba, která byla do našich společných revírů vysazena, byla pečlivě vybírána od renomovaných dodavatelů z vod, na kterých se podařilo dosáhnout kvalitní produkce ryb ve výborném kondičním stavu a námi požadovaném množství.  

 

    Udržení druhové diverzity kolínských revírů je základem nejen pro život v kolínských vodách, ale i pro spokojené rybáře.

 

   S ohledem na letošní množství a druhové spektrum vysazených ryb, budou po posledním letošním zarybnění roku 2018 zveřejněna konkrétní množství, věkové a váhové kategorie všech ryb vysazených v roce 2018. (Všem členům naší organizace budou pak konkrétní informace o zarybnění podány rybářským hospodářem na členské schůzi). Základem spolkové činnosti je transparentnost, zarybňování revírů naší organizace je prováděno z prostředků nás všech členů a proto je důležité, aby měl každý člen, kdykoliv, možnost snadno získat konkrétní informace, v tomto případě o zarybnění. 

   

    Před sebou máme ještě vysazení cejna velkého dle zarybňovacího plánu.

 

    Co však bude jedním ze zpestření na našich vodách, bude vysazení pstruha duhového do Legerova ramene. Tato voda v tomto období umožňuje vysazení tohoto druhu. O konkrétním množství a váhové kategorii vysazeného pstruha duhového budeme informovat i zde. Tuto skutečnost uvítají rybáři navštěvující tuto krásnou vodu.  

 

    Je na místě poděkovat všem, kteří se podíleli na podzimním zarybnění našich, kolínských revírů. Konkrétně našemu rybářskému hospodáři Ing. Milanovi Tkáčovi, emeritnímu rybářskému hospodáři panu Milanovi Novákovi, jednateli Ing. Sašovi Mensatorisovi, rybářskému technikovi Jiřímu Zikmundovi a vedoucímu rybářského kroužku dětí a mládeže panu Františkovi Machačovi. Všem, kteří přiložili ruku k dílu a obětovali to nejcennější, svůj čas, bez kterého to prostě nejde, paří velké poděkování. 

 

(Pár fotografií z podzimního vysazování v náhledu níže.)

 

Petrův zdar!

ČRS MO Kolín

Jiří Krouza

předseda

 

 

lin.jpg

 

kapruuu.jpg

 

candat-3.jpg

 

candat-1.jpg

 

candat-2.jpg

 

kapr.jpg

 

lin-jj.jpg

 

sumec-3.jpg

 

sumec.jpg

 

sasa.jpg