Jdi na obsah Jdi na menu
 


Začátek sezóny 1. ligy v plavané - Pasohlávky

14. 4. 2023

 

 

Ve dnech 31.3.- 2.4. proběhlo na novomlýnské nádrži poblíž obce Pasohlávky první kolo 1. ligy v lovu ryb udicí na plavanou.


Již od pátečního tréninku bylo jasné, že zvolený brzký termín spolu se studenou frontou způsobí velmi malou aktivitu ryby.


Bohužel jeden z našich stálých členů nás musel v pátek odpoledne narychlo opustit, ale rodina je vždy na prvním místě!!! Naštěstí v sobotu mohl zaskočit náš benjamínek z rybářského kroužku. A v neděli již dorazil náhradník, který nás nenechal ve štychu!


Jediná cesta k úspěchu vedla přes lov na anglický splávek ve vzdálenostech přesahujících 50 metrů, což není zrovna disciplína z nejjednodušších. Počítala se každá ryba, navíc když v úlovcích převládali cejni o váze kolem 1,5 kg a karasi do jednoho kilogramu.


Sobota našemu týmu poměrně vyšla a po slušných a vyrovnaných výsledcích celého družstva jsme skončily na moc pěkném 5. místě.

Neděle nás přivítala počasím pro rybáře až hororovým. Déšť spolu se silným nárazovým větrem vytvářejícím vlny s bílými čepicemi, které se při dopadu na kamenitý břeh tříštily spolu se silným prouděním vytvářely podmínky, ve kterých byl rybolov bojem o každou rybu. Nějaké jsme přeci jen chytili a v celovíkendovém součtu jsme skončili na sedmém místě.

Doufáme, že v dalším kole, které se koná až v daleké Ostravě bude již počasí moudřejší a my budeme moci vymyslet taktiku vedoucí k co nejlepšímu výsledku.

V závěru bych ještě rád poděkoval naší MO a městu Kolínu za podporu.

Za závodní tým Aleš Flanderka

 

dsc03083.jpgdsc03088u.jpgdsc03094.jpgdsc03102u.jpgdsc03107.jpgpndrej-cejnu.jpgdsc03139.jpg