Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velká rybářská soutěž u Kolína - výborný nápad !!!

14. 3. 2015

 

 

      ČRS MO Kolín bere toto jako výborný nápad, další propagace rybářského sportu ze strany pana Karla Nikla. Navíc této soutěže respektive soutěží, se může účastnit každý kdo se přihlásí. Škoda že není více takových to aktivit. Všem soutěžícím držíme pěsti !

 

Petrův zdar!  MO ČRS KOLÍN

 

Xtreme Casting Show

 

11.4.2015 v areálu Vigvam – Němčice u Kolína

 

Kdo hodí nový český rekord? Představujeme Extreme Casting Show…

   Nahazování v naší zemi po několika letech vývoje konečně opět začíná pro většinu rybářů být první možností jak dopravit svá sestavy na lovné místo a je to jenom dobře…

Není to ani tak dlouho, kdy jsme se sešli s mým úzkým teamem při večeři a dlouho do noci debatovali o kaprech. Při té příležitosti Jirka Majer nadhodil téma nahazovacích závodů. Myšlenka se přeměnila v dlouhou debatu a ta v začátek realizace velkolepého projektu, který jsme nazvali příznačně – Nikl&Sonik Extreme Casting Show.

 

Královská disciplína

   Určitě nejsledovanější součástí naší Casting Show bude soutěž v hodu do dálky. Pro tuto disciplínu jsme se rozhodli pro prut Gravity X, který je pro daleké nahazování jako stvořený. Prut bude doplněn navijákem Tournos 10000 a vlascem o průměru 0,26mm. Samozřejmostí bude šokový návazec a helikoptérová sestava s krátkým fluorocarbonovým návazcem bez háčku s boilies, což odpovídá sestavám běžně používaným pro lov v reálných podmínkách.

   Už od prvních dní, kdy jsme mezi přátele začali šířit zprávu o pořádání těchto závodů se hlásili ti nejlepší, ve které jsme doufali. V konkurenci skvělých tuzemských rybářů, kteří mají nahazování skutečně v ruce doufáme v nový český rekord. Tato soutěž je samozřejmě otevřena pro kohokoliv! Sami jsme velmi zvědavi, jakých vzdáleností bude možno s touto sestavou dosahovat a kolik bude potřeba dohodit na celkové vítězství.

 

Jsme si téměř jisti, že padne nový český rekord. Otázkou zůstává, kdo ho hodí…?!

 

00089-velka-a-nahled.jpg

 

Hod na přesnost

   Každý rybář potřebuje přesně nahazovat a právě pro ověření si vlastních dovedností jsme připravili soutěž v hodu na přesnost. Pro závodníky budou připraveny dva terče. První ve vzdálenosti 40m a druhý ve vzdálenosti 70m. Každý z terčů bude mít rozměr 2x2m a pro jeho trefení budou k dispozici tři pokusy. Pro férovost této soutěže jsme se rozhodli pro zákaz klipování vlasce.

   Na kratší z terčů budou mít závodníci k dispozici 3m dlouhé pruty Sonik SK3XTR osazené navijáky Tournos 8000 a vlascem 0,30mm.

   Na terč vzdálený 70m budou závodníci vybaveni pruty Sonik SK4XTR v provedení 12ft, 3lb s 50mm naváděcím očkem a navijákem Tournos 8000, vlascem 0,30mm a šokovým vlascem zakončeným 90g olovem.

 

 

Kobrování na přesnost

   Jako doplněk k nahazovacím disciplínám jsem se rozhodl zapojit i soutěž v hodu na cíl pomocí vnadící kobry. S touto soutěží se již mnoho z Vás mělo možnost setkat a i když se jedná o soutěž velmi zábavnou, rozhodně není jednoduché terč vzdálený 20m trefit.

   K dispozici bude všem soutěžícím připravena karbonová kobra Carbon Sky Sword z dílny Carp´R´Us, painballové kuličky a 10 pokusů. Terč o rozměrech 1x1m bude ve výšce 3m.

 

 

Trojkombinace

   Pro závodníky, kteří se rozhodnou soutěžit ve všech těchto disciplínách jsme navíc připravili Trojkombinaci. V této soutěži se budou sčítat jednotlivé výsledky a ten nejlepší nám odpoví na otázku, kdo byl nejuniverzálnějším závodníkem!

 

   Vzhledem k termínu, který jsme zvolili na druhý dubnový týden lze očekávat nevyzpytatelnost aprílového počasí. Pro všechny účastníky i návštěvníky je v areálu připraven krytý prostor pro více než 250 lidí včetně restaurace a dalšího zázemí areálu Vigvam. Akce se tedy bude konat za KAŽDÝCH PODMÍNEK.

 

Ceny

   Pro vítěze jednotlivých disciplín jsou kromě respektu a uznání připraveny hodnotné ceny.

 

Hod do dálky – 1. místo: 2x Sonik Gravity X 12´ 3,25lb

                        2. místo: přehoz na spacák Trakker

                        3. místo: vážící taška Trakker Sanctuary Sling

 

 

Hod na cíl na 40m – 2x Sonik SK3XTR 3m

 

Hod na cíl na 70m – 2x Sonik SK4XTR dle vlastního výběru  

 

 

Kobrování na přesnost – Carbon Sky Sword

 

 

Trojkombinace – 2x Sonik Tournos 8000

 

 

Doprovodný program

   Jako doprovodný program jsme pro návštěvníky připravili přehlídku vybraných bivaků, lehátek, křesel a dalšího vybavení značek Trakker a Aqua. Chybět samozřejmě nebudou ani stojany a další produkty společnosti Cygnet.

   V rámci této akce bude možno zakoupit vystavené zboží s akční slevou 25%! Na produkty vybrané a objednané v rámci této předváděcí akce bude platit automatická sleva 10 – 15%!

 

   V pátek, 10.4.2014 bude v areálu Vigvam uspořádán večírek pro všechny rybáře, kteří přijedou z daleka a budou chtít před akcí v blízkosti dějiště přenocovat v hotelu či v bivaku na určeném travnatém prostoru a užít si přátelskou rybářskou atmosféru. Pro účastníky bude připraven např. bowling a mnoho dalších doprovodných akcí tohoto areálu.

 

Přesné podmínky, doplněná a rozšířená pravidla a spousta dalších informací budou průběžně zveřejňovány na našem webu v průběhu měsíce března. 

 

00089-velka-panoramax-nahled.jpg

 

00089-velka-leos-nahled.jpg

Celou akcí bude provázet zkušený moderátor a kaprař Leoš Kubeš

 

Těšíme se 11. 4. 2015 v areálu Vigvam – Němčice u Kolína.

 

 

zdroj: facebook - www.bookfishing.cz odkaz naleznete na: http://bookfishing.cz/extreme-casting-show/