Jdi na obsah Jdi na menu
 


Propagace rybářského řemesla, sportu i studia 2016

10. 1. 2016

Propagace rybářského studia, sportu a řemesla v Kolíně

 

trebonsky-kapr.jpgssrv.jpg

 

  

   Naše místní organizace vstoupila již v roce 2015 do spolupráce se Střední rybářskou a vodohospodářskou školou Jakuba Krčína v Třeboni. Není tomu jinak ani letos a pro rok 2016 tato škola zaslala naší organizaci propagační předměty, k redistribuci. Tyto předměty skončí mezi dětmi a mládeží Českého rybářského svazu a to nejen v rámci naší místní organizace v Kolíně.

 

   Jedná se o školu se sídlem v nádherném jihočeském městě Třeboni, které je obklopeno jedinečnou přírodou Chráněné krajinné oblasti Třeboňsko s mnoha rybníky jako je například rybník Svět, Rožmberk, Kaňov, Velký Tisý.

   Produkční rybářství, na které je studium školy převážně zaměřeno má v Třeboni mnoha set letou tradici a v současné době se o jeho další rozvoj zde, stará především tato škola v úzké spolupráci s okolními rybářstvími.

    Nejen velmi profesionální a vlídný přístup odborníků, kteří na škole vyučují nové generace profesionálních rybářů a nyní již i vodohospodářů, ale také zázemí školy a mnoho volnočasových aktivit, kterým se škola úspěšně a dlouhodobě věnuje, je pro mladé generace obrovským přínosem, který se v našem kraji na stejné úrovni najít nedá. Škola hraje velký prim v rovině osobního a individuálního přístupu ke studentům a svou činnost rozšiřuje, o dlouhodobou spolupráci se školami a rybářskými institucemi z jiných států.

   Doufejme, že některé budoucí mladé studenty a jejich rodiče škola zaujme a tato propagace bude počátkem nových odborníků v rybářství.

 

dsc_5039.jpg

    Je obecně známo, že produkčním rybářstvím a vodohospodářstvím se v našem kraji na profesní úrovni nevěnuje ani zdaleka tolik lidí, jako například v Jižních Čechách, kde jsou pro tyto obory a řemesla mnohem lepší podmínky a předpoklady.

 

   Nutno však podotknout, že pro Český rybářský svaz je dle mého názoru studium rybářských škol velkým přínosem do budoucna, neboť ačkoliv řada absolventů rybářských škol nezůstává u vystudovaných oborů v profesním životě, tak se nevzdává svého koníčku jakým je právě rybářský sport, který má zde v Kolíně tradici delší jak 124 let !

   Mnozí absolventi rybářských škol se po dokončení studia snaží aktivně zapojit do činností jednotlivých výborů a odborů v organizačních složkách ČRS.

   Tuto propagaci považuji za jednoznačný přínos z dlouhodobého hlediska pro ČRS, který se již delší dobu potýká s odlivem členské základny, která postupně stárne a je jen stěží doplňována.      

   Střední škola je základním pilířem pro následné studium škol vysokých a i v tomto ohledu lze pokračovat v již zvolených oborech v rámci rybářství a vodohospodářství.

  Tato spolupráce a propagace je jen dalším střípkem jak přispět ke zlepšení celkové situace na poli rybářství.

 

dsc_5059.jpg

   Veškeré informace o Střední škole rybářské a vodohospodářské Jakuba Krčína v Třeboni naleznete na webových stránkách školy zde:  http://www.ssrv.cz/

 

    Škola poskytla propagační materiály mimo jiné i ve formě letáků o studiu, v takovém počtu, že je možné, aby byly v listinné podobě předány dětem do 15 let věku, například při výdeji povolenky k lovu ryb, na rybářských závodech dětí a mládeže a dalších událostech, ve většině místních organizací sdružených v rámci Středočeského územního svazu ČRS.

 

   Je na místě touto cestou poděkovat učiteli rybářství panu Ing. Jiřímu Srpovi a  řediteli školy panu Ing. Aleši Vondrkovi, Ph.D. za jejich obětavou práci v rybářství a pozitivní přístup.

 

 

 

     Petrův zdar !

 Jiří Krouza

 MO ČRS Kolín

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář