Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odvolání rybářů z Kolína

13. 2. 2020

Vážení rybáři a vážené rybářky. 

 

    Včerejšího dne jsme za MO ČRS Kolín podali prostřednictvím datové zprávy odvolání proti rozhodnutí Krajského úřadu Středočeského kraje týkající se plánovaného záměru Sanace a rekultivace pískovny Sandberk. Samotný text odvolání má 10 stran. 

 

    Odvolání zároveň podal i Rybářský klub České republiky prostřednictvím svého předsedy Mgr. Ing. Radka Sekery LL.M. a podle aktuálních informací jej podali další subjekty, kterým není životní prostředí a ekosystém této lokality lhostejný. 

 

 V tuto chvíli bych rád poděkoval každému, kdo se svým zájmem fakticky na této otázce podílí. V první řadě je to Město Kolín v čele se starostou panem Mgr. Michaelem Kašparem (STAN) a dále Odboru životního prostředí městského úřadu Kolín v čele s panem Ing. Radkem Smutným, který se této otázce věnoval i ve svém volnu. Stejně tak bych rád poděkoval pár lidem z řad rybářů a odborníků, kteří byli taktéž v této věci aktivními. 

 

Zároveň je na místě poděkovat za součinnost i ČRS SÚS v čele s panem předsedou Dušanem Hýbnerem. 

 

Jak se budou věci vyvíjet ohledně této zásadní otázky pro rybářský revír č. 411056, to nevíme, ale věřím, že celá záležitost bude řádně zhodnocena ze strany Ministerstva životního prostředí ČR a v tomto případě nalezneme v rámci rekultivace to nejlepší řešení "u kulatého stolu". 

 

O celé věci a jednotlivých krocích vás budeme informovat. Prvotní informace naleznete v jednom z předcházejících příspěvků v aktualitách tohoto webu. 

 

 

Přeji vám hezký a klidný den a Petrův zdar! 

 

 

Jiří Krouza 

ČRS MO Kolín 

předseda