Jdi na obsah Jdi na menu
 


JEDNOTNÝ POSTUP PŘI ŘEŠENÍ PŘESTUPKŮ NA NAŠICH REVÍRECH

22. 2. 2018

26-situacni-tahani-site-s-dalsimi-rybami.jpg

 

   Vážení rybáři a rybářky,

 

     dlouho očekávaná změna ve formě sjednocení činnosti rybářské stráže na místě zjištění přestupků v rybářství a následné jednotné sankce dozorčí komise, prošly jednáním výboru MO.

 

    Po vyjádření a připomínkách byl vytvořen materiál "doporučený jednotný postup". Tato metodika vychází v platnost od 1.3.2018! (doporučujeme k seznámení i členům rybářské stráže s krajskou působností, kteří provádějí kontroly na našich revírech LABE 24A č. 411056 a č. 411161)

 

     V praxi to bude znamenat, že pokud se tímto jednotliví členové RS budou řídit (byť nemusí), budou postupovat jednotně. Tedy kupříkladu nemělo by se stávat, že pokud jsou tři stejné přestupky zjištěny ve stejnou dobu, na stejném revíru třemi členy RS, bude každý řešen jiným způsobem.

 

   Jedná se o metodiku doporučenou, nikoliv nařizující a bude proto na každém, zda bude respektovat názor většiny, která se na tomto materiálu shodla.

 

   Je to mimo jiné zřejmě jediný způsob jak odstranit řadu problémů, ke kterým docházelo v minulosti. Metodika je zveřejněna dnešním dnem, neboť každý rybář se může dopředu seznámit s tím, co jej může na našich krásných revírech potkat za porušení "rybářského řádu".

 

METODIKA K DISPOZICI ZDE:

 

metodika jednotného postupu RS a DK platná.pdf

   

 

Naštěstí víme, že většina rybářů i rybářek je slušných.

 

 

Petrův zdar!

 

Jiří Krouza

předseda ČRS MO Kolín