Jdi na obsah Jdi na menu
 


Blíží se výstava OŽP v Kolíně 2016 zaměřená i na rybářství

19. 3. 2016

 

 

   V době od 20.04.2016 do 23.04.2016 se bude v městském kulturním domě a na Karlově náměstí v Kolíně konat již 9. ročník výstavy životního prostředí. Letošní ročník je zaměřen zejména na vodu, život ve vodě a kolem ní. Výstava je určena široké veřejnosti a cílí zejména na naše děti a mládež. Loňský ročník výstavu navštívilo více jak 6.000 lidí. Vstup na výstavu je pro všechny návštěvníky ZDARMA!

 

sv402593.jpg

 

   Záštitu nad akcí převzal místostarosta Kolína pan Mgr. Michael Kašpar. Slavnostní zahájení proběhne dne 20. dubna 2016 v 8:45 hod. Výstava je opět koncipována jako jedna velká poznávací soutěž, po jejímž úspěšném zvládnutí budou soutěžící podle svých znalostí odměněni. Hlavním tématem letošního ročníku je voda a heslo „Voda je život“. Soutěže určené dětem a mládeži budou z oblasti čištění odpadních vod, námořní dopravy, ochrany vod při haváriích, rybářství, úpravy pitné vody, dendrologie, mykologie, myslivosti, nakládání s odpady, péče o handicapované živočichy a opuštěné psy, posuzování provozní bezpečnosti dřevin, včelařství, výroby řepkového oleje, zahrádkaření, zemědělství a zoologie.

  

   Rybářství je neodmyslitelně spjato nejen s vodou, ale i Kolínem, kde již v roce 1908 proběhla do té doby největší rybářská výstava Českého království a sportovní rybolov má v historii více jak 124 let. Proto bude mít i Český rybářský svaz za podpory Středočeského územního svazu v Praze a zdejších místních organizací své zastoupení na této výstavě.

 

rybarsky-listek-titulka-1.jpg

 

 

   Stanoviště ČRS bude uvnitř kulturního domu a budou zde lektoři z MO ČRS Kolín, Veltruby a Tři Dvory. Zejména pro děti a mládež, kterých je na výstavě každoročně opravdu velké množství, zde budou připraveny ukázky živých ryb větších velikostí s odborným výkladem, ukázkou akvarijních ryb s odborným výkladem, dále ukázkami rybolovných udic z různých odvětví, či ukázkou řemeslného náčiní, nebo historické odborné literatury. Na stanovišti ČRS budou komplexní informace z historie rybářství v Kolíně či informace pro děti o tom, jak se stát rybářem, jak se stát členem ČRS, nebo o plánovaných akcích pro děti i dospělé a samozřejmě i propagační předměty ČRS.

 

   Pozvání MO ČRS Kolín na tuto výstavu přijala také Střední rybářská a vodohospodářská škola Jakuba Krčína z Třeboně, která zde bude mít vlastní velmi zajímavé expozice. V zastoupení studentů i učitelů zde budou veškeré informace o také o studiu na této škole.
 

 

jakub-s-goonchem-sve_t.rek..jpg  Hned první den výstavy se budeme moci na Karlově náměstí vydat s Jakubem Vágnerem na dobrodružnou expedici do nejdivočejších koutů naší planety. Poznat kmeny a přírodní krásy naší Země, než je navždy ztratíme. Známý dobrodruh a rybář Jakub Vágner vystoupí dne 20. dubna 2016 na Karlově náměstí od 11:00 hodin a poté od 15:00 hodin se dvěma přednáškami. Součástí přednášek bude i kombinovaná foto a video prezentace.

 

 

 

 

albi_n-190c_r-02.jpg.jpg

 

 

   Samostatnou soutěží pak bude i střelba na laserové střelnici firmy S–servis bke, s.r.o., zastoupené Ing.  Antonínem Brzobohatým, kde tři nejlepší střelci do 15 let věku obdrží za svoji zručnost poháry.

   Pro dospělé připraví tato firma možnost zastřílet si na simulátoru švédské výroby SimWay. Jde o zařízení vyšší třídy používané pro výcvik ve střelbě, trénink i relaxační střelbu. Na výstavě bude probíhat střelba na divoká prasata a zásluhou sponzorů opět o hodnotné ceny.

 

   Na výstavě toho bude k vidění opravdu mnoho, proto všechny srdečně zveme.

 

 

 

 

 

Petrův zdar!

MO ČRS Kolín