Jdi na obsah Jdi na menu
 


-Jak správně vyplnit povolenku k lovu před jejím odevzdáním-

15. 12. 2021

 

Vážené rybářky, rybáři.

Blíží se doba kdy budete odvádět vyplněné úlovkové lístky za rok 2021. Prosíme vás, abyste si řádně prohlédli přiložený návod na vyplnění a vyvarovali se tak případných chyb, které se každý rok vyskytují. Špatně vyplněné lístky musíme za vás opravovat, což zabere poměrně dost času, zvláště u těch co ho mají úplně zaplněný. Takovéto lístky nafotíme a před vydáním povolenky na rok 2022 budeme po vás požadovat manipulační poplatek 50,-Kč.

Náš návod je podrobný a pokud podle něho budete přesně postupovat tak je vyplnění jednoduché a zabere vám minimum času.

Pokud si ryby neponecháváte musíte stejně vyplnit všechny návštěvy na všech navštívených revírech a docházku na nich. Na revíru 411161 nezapomeňte vyplňovat i podrevíry. Jejich čísla jsou v knížce seznamu revírů (pořadová čísla revírů). Nepoužité stránky nebo řádky je nutné proškrtat.

 

 

Jak správně vyplnit povolenku k lovu před jejím odevzdáním

 

Dle článku 24 jednacího řádu ČRS je každý rybář povinen do 15 dnů po skončení platnosti vrátit povolenku organizaci, která ji vydala s řádně vyplněným Sumářem úlovků a docházek. U ročních povolenek to je do 15.ledna.

 

S vyplněním vám pomůže následující návod :

Oddíl II povolenky k lovu (přední strana povolenky) 

Zde je nutné aby byly úplně vyplněné všechna políčka ve dnech kdy jste byli u vody.

datum - číslo revíru- pokud má podrevír tak i číslo podrevíru (u nás je to 411161) - druh ulovené a ponechané ryby - počet kusů -váhu - velikost ulovené ryby. Den kdy jste neměli úlovek je nutné proškrtnout. Nepoužité stránky proškrtnout šikmo přes stránku.

 

img2231.jpg

 
 

Formulář otočíme a vyplníme z druhé strany takto:

Revír

zde vypíšeme všechny navštívené revíry !!!!!!! Číslo revíru  - název - podrevír pokud je

Vypisujeme i revíry kde jsme nic nechytili

Pro každý řádek zapsaného revíru potom vyplníme ponechané ryby na tomto revíru tak jak jsou tam předepsané. Na konci řádku se provede součet kusů všech ryb na řádku a jejich celková váha. Dále je nutné vyplnit počet návštěv na revíru uvedeného na tomto řádku.

Takto se vyplní tolik řádků kolik jsme navštívili během roku revírů.

Na revíru 411161, který má 8 podrevírů je nutné vyplnit tolik řádků kolik jsme z těchto podrevírů navštívili. Nikoliv to napsat jako jeden revír.

Ve spodní části této stránky je řádek CELKEM

V tomto řádku vyplníme součty jednotlivých sloupců podle druhu ryb a na konci celkový počet kusů a váhu ulovených ryb a celkový počet docházek.

 
 
img2221.jpgimg2211.jpg

Návod jak vyplnit Povolenku k lovu najdete i v knížce Popisu revírů, který jste dostali při výdeji povolenky. Pro územní povolenku je to na straně 87,88. Pro svazovou v zadní části příručky.

Výbor MO Kolín vás žádá abyste tento návod dodržovali, protože je to nařízení ČRS a nám to usnadní zpracování povolenek.