Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úspěšná součinnostní akce PČR a Rybářské stráže proti pytlákům z roku 2013

 

   Trocha historie: Článek tehdy vyšel v Kolínském deníku a na rybářských internetových serverech.

 

 

Úspěšná akce PČR a RS Kolín

 

    Úspěšná součinnostní akce PČR a Rybářské stráže MO ČRS Kolín se konala 19. 9. 2013 v 00:30 hod. Tehdy se na břehu řeky Labe ve směru od Legerova ramene podařilo policejnímu vozidlu osazenému dvěma policisty a dvěma členy RS, zastavit a zkontrolovat vozidlo Škoda Fabia, šedá metal, uvnitř se třemi cizinci (dva Vietnamci a jeden Němec).

 

    Na první pohled postrádala logiku sama přítomnost tohoto vozidla v tomto místě a v tuto noční dobu. Při kontrole vozidla, ke které by sama RS neměla oprávnění, bylo zjištěno, že v zavazadlovém prostoru vozidla se nachází splétané sítě, nafukovací člun a upytlačená obsádka tvořena z násadového a tržního kapra + ryby bílé.

 

   Žádná trofejní ryba ve vozidle nebyla, ale vzhledem k působení této skupiny pytláků po několik let i na ostatních vodách, je pravděpodobné, že v jejich sítích skončili za stejných podmínek i trofejní ryby.  Pytláci bohužel ve spěchu usmrtili pouze část ryb a část pouze poranili. pytlaci.jpg


 

 

 

   Činnost této skupiny byla na našich revírech předpokládána dlouhodobě a o to cennější bylo její dopadení. Stejné sítě, jakými disponovala tato skupina byly nalézány jednotlivými rybáři již v průběhu předcházejících let. Jednalo se o dobře vybavenou, a zřejmě i dost zkušenou a zručnou skupinku.

 

 

 

 

 

   Tentokrát měli smůlu a za své jednání byli řádně vyřešeni příslušným úřadem. Od té doby již nebyly na našich revírech žádné sítě typu "tenata" nelezeny, ani z vody vytaženy.

 

    Je třeba si uvědomit, že pytláci jsou vždy o krok na před a i počasí si vybírají takové, aby měli u vody klid.

 

 

   Jiří Krouza

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář