Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Kolíně se uskuteční Vodníci!

7. 9. 2016

 

 

vvnjv-1.png    MO ČRS Kolín uskuteční dne 27.9.2016 od 08.30 hod. Projekt Středočeského územního svazu v Praze. Projekt je zaměřen na propagaci rybářství, na ochranu přírody a efektivní využití volného času dětí předškolního věku a prvního stupně základní školy. Především dětem z prvních a druhých tříd základních škol má projekt ukázat možnost trávení volného času u vody, v přírodě, dát jim možnost navštěvovat naše rybářské kroužky. Akce je realizovaná za podpory Středočeského kraje.

 

 

    Projekt je koncipován, jako dopolední akce pro děti v rámci jejich výuky přímo uzs-1.jpg rybářského revíru na Legerově rameni, kde se uskuteční dne 27.9.2016 od 08:30 hod. V Kolíně je tento projekt pořádán poprvé a pozvání na něj přijala 1. Základní škola Kolín II, Bezručova 980. Předpokládaná účast na letošním prvním ročníku v Kolíně je 110 – 120 dětí. Pro děti bude vytvořen bohatý program na jednotlivých stanovištích kde budou moci soutěžit a rozšířit si povědomí o tom co žije ve vodě a kolem ní, seznámit se s jednotlivými druhy našich ryb, nebo si vyzkoušet i chytání ryb. Snahou je probudit v dětech zájem o rybářství a přírodu tak, aby si následně mohli zvolit za mimoškolní aktivitu rybářský kroužek MO ČRS Kolín, nebo i jiné místní organizace ČRS nejblíže svému bydlišti. Je to způsob nasměrovat děti k pozitivnímu vztahu k přírodě a k životu ve vodě již v tomto věku.

 

 

    bez-nazvuvvnjv-2.pngProjekt tak ukáže dětem, že lze trávit volný čas i jinak než vysedáváním u televize, počítače či v nákupních centrech. Český rybářský svaz tímto projektem nabízí alternativu pobytu dětí v přírodě, u vody, možnost zažít vzrušení ze sportovního rybaření, ale i to, jak přírodu chránit, jak se chovat šetrně k vodním živočichům a nejen k nim.

 

 

  Na jednotlivýchvvnjv-3.png stanovištích se děti budou moci seznámit kromě vodních živočichů a rostlin, také s lovem ryb a ukázkou rybolovných technik, budou moci soutěžit, čeká je ukázka vybavení záchranných složek IZS a nejšikovnější děti se budou moci svézt na lodi po Labi.

 

 

    Dále proběhne slavnostní vysazení Mníka jednovousého do Labe, navazující na grantový program T.P.C.A. Pro Kolínsko, ze kterého se nám podařilo při spolupráci a automobilkou T.P.C.A a občanským sdružením Prostor Plus, o.s., letos tento vzácný druh navrátit do řeky Labe a Cidliny. Děti si tento vzácný druh ryby budou moci vyspustit přímo do Labe.    

logo_tpca_2014_barevna_varianta_rgb.jpg

 

 

 

  

 

logo-sus.png    Pro všechny děti bude připraveno občerstvení. Děti, které se této události zúčastní dostanou od ČRS pamětní diplom a drobné tématické dárečky včetně kontaktu na náš dětský rybářský kroužek v Kolíně.

 

    Více informací o tomto projektu a místech kde byl již některými MO ČRS úspěšně realizován naleznete na stránkách Středočeského územního svazu v Praze ZDE.

    Na webu SÚS naleznete i mnoho dalších informací týkajících se mladých, začínajících rybářů a jejich aktivit.

   

 

    Přijďte se podívat i Vy, budeme se na Vás těšit!    logo-kolin-male.jpg

 

Petrův zdar! 

MO ČRS Kolín   

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář