Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Kolíně proběhly zkoušky na první rybářský lístek a k přijetí do ČRS

24. 3. 2015

 

  

V Kolíně proběhly zkoušky na první rybářský lístek a k přijetí do ČRS

 

zkousky-2015.jpg

 

    Dne 23. 3. 2015 v době od 16:00 hod. proběhly zkoušky nových uchazečů o první rybářský lístek. Velmi nečekaným a příjemným překvapením byla skutečnost, že ke zkouškám se dostavil větší počet dospělých, ale především dětí, než bylo očekáváno. Zkoušek se zúčastnilo celkem 33 dospělých z toho 29 mužů a 3 ženy. Dále pak celkem 10 dětí ve věku od 8 do 15 let.

 

Celkem tedy 43 uchazečů na první ze tří letošních termínů !

 

   Zkoušky proběhly formou písemného testu, který obsahoval celkem 25 otázek ze základní znalosti poznávání jednotlivých druhů ryb, dále ze základních znalostí biologie ryb a vodních organismů, ze znalosti způsobu lovu ryb, základních znalostí rybářského hospodaření v rybářských revírech a znalostí ze zákona o rybářství č. 99/2004 Sb. a jeho prováděcí vyhlášky č. 147/2004 Sb.

 

Hlavním zkoušejícím byl místopředseda MO ČRS Kolín pan Jiří Krouza, který měl na starost zkoušení dospělých a pan František Machač, vedoucí mládeže, který měl na starost zkoušky dětí. Zkoušek se též účastnil   předseda MO ČRS Kolín pan Karel Vlasák, pan jednatel Zděněk Verner, pan hospodář Milan Novák a z dozorčí komise pan předseda Jiří Martínek a pan Jan Perl.

 

Před započetím testu i po jeho skončení pan místopředseda vedl k uchazečům krátkou řeč zaměřenou na chování a pořádek u vody a seznámil přítomné se základními informacemi z historie místní organizace v Kolíně.

Zkoušky trvaly více jak jednu hodinu a všichni uchazeči byli úspěšní. Na konci zkoušky dostal každý z uchazečů osvědčení o úspěšném absolvování zkoušky. Všichni přítomní vyjádřili zájem o členství v MO ČRS Kolín, čehož si naše organizace velmi váží.

 

Naše organizace by ráda i tímto způsobem vyjádřila poděkování všem shora jmenovaným, kteří se podíleli na organizaci zkoušek a zároveň naše organizace vyjadřuje poděkování a gratulaci všem absolventům za jejich kladný přístup a úspěšné dokončení zkoušek.

Rádi bychom apelovali i touto cestou na všechny nové členy, aby se u vody chovali se vzájemným respektem jak k ostatním rybářům, tak k přírodě, neboť to je základ dobrého lovu a klidu stráveného na rybách.

 

Další dva termíny zkoušek, na které všechny zájemce srdečně zveme se budou konat dne 20. 4. 2015 od 16:00 hod. a dne 10. 8. 2015 od 16:00 hod. v sídle naší místní organizace v ulici Sladkovského 11, 280 02 KOLÍN.

 

V případě jakýchkoliv dotazů nás kontaktujte prostřednictvím mailu rybarikolin@seznam.cz, nebo telefonicky na čísle 607754808.

 

 

Petrův zdar !

MO ČRS Kolín

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář