Jdi na obsah Jdi na menu
 


Součinnostní akce PČR Poříční oddělení Labe a RS MO ČRS Kolín

19. 6. 2015

Vážení rybáři a rybářky,

 

   dne 16.6.2015 proběhla ve večerních hodinách součinností akce ve spolupráci s Poříčním oddělením Labe – Nymburk PČR a Rybářskou stráží MO ČRS Kolín.

 

   Tato akce byla zaměřena na kontroly rybářů a kontrolu revírů a uskutečnila se na našem horním úseku Labe včetně pískovny Samberk , říčky Klejnarky a Černé strouhy. Tento den bylo zároveň zahájení lovu dravých ryb, a proto bylo kontrolováno poměrně, velké množství rybářů, u nichž nebyl zjištěn žádný přestupek, zejména lovná místa byla uklizena, za což bychom rádi všem lovícím poděkovali.

 

imag0344.jpg

 

   Tato součinnostní kontrolní činnost byla konána i v minulých letech kdy se například podařilo odhalit organizovanou skupinu pytláků fungujících na našich revírech několik let. Tehdy byla skupina vybavena nafukovacími čluny, splétanými sítěmi, tenatami či vozidlem s kádí pro převoz upytlačených ryb.

 

11421476_958359384186333_905732740_n.jpg

 

   Této činnosti se budeme věnovat nadále jelikož jsme i letos obdrželi informace od rybářů o nalezených, nastražených, pytláckých sestavách na našich revírech. Jedna věc je malý kluk, který sedí u pytlačky a snaží se ulovit svojí první rybu, kterou pustí, druhá věc je dospělý člověk, který pytlácké sestavy (viz. fotografie výše) pravidelně straží s cílem upytlačit co nejvíce ryb , tyto si ponechat, při lovu u sestavy nezůstává a pokud se ryba chytí, nechá rybu dlouhému trápení. V mnoha případech takové ryby ve vodě před vytažením uhynou a mnohdy zůstávají.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Dalším nešvarem poslední doby je nedodržování pravidel plavby vodních skútrů a člunů na horním úseku Labe ve směru od Týce nad Labem ke Kolínu, včetně pískovny Samberk. Především z těchto důvodů se budeme součinnostím akcím dále věnovat.

imag0347.jpg

 

Petrův zdar !

Jiří Krouza

MO ČRS Kolín

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář