Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lovná místa pro handicapované rybáře v Kolíně vyznačena

29. 8. 2015

Vážení rybáři a rybářky,

 

   před časem jsme Vás informovali o plánovaném projektu Středočeského územního svazu v Praze a jednotlivých místních organizací o určení a následném označení lovných míst určených pro naše kolegy, handicapované rybáře, rybářky, mezi nimiž jsou také děti. 

 

    Považovali jsme za velmi podstatné se do tohoto projektu zapojit a proto jsme nejprve vytipovali místa odpovídající nárokům našich kolegů. tato místa byla určena na Legerově rameni, Velké Spálence a na hlavním toku řeky Labe ve směru od elektrárny proti proudu. Poté jsme se skrze ČRS SÚS spojili s místní organizací MO ČRS Kladruby, která sdružuje handicapované rybáře v našem kraji. Zástupce Handicapovaných rybářů následně tato místa navštívil a společně jsme se dohodli na jejich označení a zavedení do popisů rybářských revírů, což zajistil ČRS SÚS PRAHA. MO ČRS Kladruby poté zajistilo samotné označení lovných míst jednotnými cedulemi. Nyní je vše hotové a my Vám touto cestou můžeme poskytnout několik fotografií těchto lovných míst.

 

velka-spalenka-2.jpg

 (Velká Spálenka - přední část)

 

    Nutno uvést, že se nejedná o vyhrazení lovných míst pouze handicapovaným kolegům. Jde však o jejich informovanost, aby než přijedou na naše revíry věděli kam mají jet a nemuseli tak mnohdy dlouhou dobu hledat vhodná místa.  Na tato lovná místa lze bez problémů přijet osobním motorovým vozidlem, břehy jsou zde zcela vyhovující jak pobytu u vody, tak snadnějšímu zdolávání ryb a jsou to místa prostorná.

 

   Na těchto místech může lovit kterýkoliv rybář. Je však na každém z rybářů, jak se zachová po příjezdu handicapovaného rybáře na toto lovné místo. V tomto ohledu je rybářský sport náš společný zájem, ke kterému vede naše společná práce s cílem strávit čas u vody v co možná nejlepší a přátelské náladě a vzájemné toleranci.

 

legerovo-rameno-2.jpg

(Legerovo rameno - vnější, přední část)

 

   Děkujeme všem, kteří se podíleli na označení lovných míst, a děkujeme za pochopení tohoto kroku těch, kteří nejsou zdravotně omezeni. Věříme, že označení jednotlivých míst budou zachována. Zároveň nás velmi mrzí, že již krátce po označení došlo neznámou osobou k odstranění jedné z cedulí u hlavního toku řeky Labe nad elektrárnou, jednou věcí je fakt, že se jedná o majetek ČRS, ale mnohem nepochopitelnější je samotné jednání dotyčného. Věříme, že ostatní cedule zůstanou na svých místech.

 

velka-spalenka-3.jpg

  (Velká Spálenka - přední část)

 

    Přejeme všem návštěvníkům určených míst hodně krásných úlovků !

 

 

legerovo-rameno-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Petrův zdar !

Jiří Krouza

MO ČRS Kolín

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář